Politica ineficienta a lui Oprescu de gestionare a maidanezilor

Oprescu a fost reales primar recent desi nu parerea mea este ca nu merita nici macar un vot:

http://jurnalul.ro/stiri/observator/exclusiv-cainii-fara-stapan-punct-si-de-la-capat-642140.html

Sorin Oprescu vrea ca, în patru ani, numărul  câinilor vagabonzi să se reducă la o treime

Daca ar exista buna vointa (si nu exista asa ceva in tara asta) am scapa de ei in 4 luni, nu in 4 ani, iar numarul lor a fi redus la 1%, nu 33.3%.

Avem resurse pentru o campanie de eutanasiere in masa si de sterilizare (fortata daca trebuie prin amenzi, sanctiuni etc.) a cainilor cu stapan. Dar nimeni nu vrea sa faca asta. Nu avem un serviciu eficient de ecarisaj (ASPA este complet ineficient) si nu avem decat 3-4 hingeri. Nu exista nici o linie telefonica unde poti suna pentru a reclama prezenta unui caine nesupravegheat iar in maxim 24 de ore acel caine sa fie ridicat. Politia nu se implica deloc in protejarea oamenilor de caini.

Principala formatiune politica USL este mana in mana cu mafia maidanofila (FPAM, Cutu-Cutu etc.) si au semnat un protocol cu FPAM prin care promit sa interzica eutanasierea, PDL-ul nu pare nici el prea interesat de problema si nici un ONG anti-eutanasiere nu vrea sa vorbeasca serios despre cum sa prevenim atacuri maidaneze. De fapt (asa cum am aratat in ultimul articol) ei considera prezenta maidanezilor pe strazi un “factor psihologic pozitiv”.

 

In fine, eu nu cred ca politica asta va reduce numarul maidanezilor la o treime in patru ani. Daca lucrurile nu se schimba si nu introducem o legislatie care sa cuprinda (printre altele) eutanasierea maidanezilor si sterilizarea cainilor cu stapan, numarul maindanezilor (si a atacurilor) va creste.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s