Ce trebuie facut?

Deci, ce trebuie facut pentru a scapa de problema “caini maidanezi” si pentru a avea starzi sigure, europene?

Pe scurt:

1. Trebuie stopata cooperarea cu ONG-urile pro-maidaneze (FPAM, Cutu-Cutu etc.). Siguranta noastra este de infinit de ori mai importanta decat interesele lor financiare.

2. Sterilizarea obligatorie a tuturor cainilor cu stapan cu exceptia celor care ii cresc pentru comert.

3. Infiintarea unui serviciu performant de ecarisaj care chiar sa fie in stare sa faca fata situatiei cu care ne confruntam. Avem nevoie de exemplu cel putin 1000 de hingheri numai in Bucuresti, capabili sa raspunda in timp real cererilor de ridicare a cainilor declarati a fi agresivi. Cu 3-4 hingheri nu vom face nimic, e ca si cand am avea 3-4 doctori sau politisti in tot orasul. Cand numarul cainilor va scadea putem reduce personalul in functie de necesitati.

4. Prinderea si eutanasierea tuturor maidanezilor din oras intr-un rimt rapid prin metode nedureroase acceptate de UE. (Nu este adevarat ca UE interzice eutanasierea cainilor. Asta este doar o minciuna promovata de ONG-uri pro-maidaneze care din asta traiesc.) In prima faza (pana ce numarul lor se va reduce la un nivel usor de controlat) eutanasierea sa fie facuta in acceasi zi in care sunt capturati. Amanarea eutanasierii ingreuneaza activitatea hingherilor pentru ca acestia vor trebui cazati si nu exista adaposturi cu o capacitate adecvata in aproape nici un oras. Cand numarul lor sa va reduce de la 60000 la 600 atunci putem vorbi de programe de adoptie, adapostire etc. In nici un caz reteritorializare.

5. Pentru a se evita eutanasierea cainilor cu stapan pierduti, toti cainii cu stapan ar trebui inregistrati, ar trebui sa poarte o zgarda cu numele/adresa proprietarului ca in tarile civilizate, si ar trebui microcipati. Daca anumiti stapani refuza inregistrarea si microciparea, iar cainele lor este pierdut si apoi prins si eutanasiat, asta sa fie pe constiinta lor, nu a noastra celor care ne-am saturat de maidanezi. De asemenea se va amana eutanasierea celor de rasa.

6. Interzicerea cresterii maidanezilor pe langa bloc, in curtea fabricilor etc. Cei care vor caini sa-i ia acasa.

7. Orice incercare (directa sau indirecta) de a impiedica libera desfasurare a activitatilor ecarisajului (de exemplu agresarea hingherilor cu scopul de a preveni o capturare a unui cainie, ascunderea maidanezilor etc.) sa fie tratata ca o infractiune grava cu ani grei de puscarie.

8. Abandonul cainilor sa fie infractiune grava (iarasi cu ani grei de puscarie). Televiziunea sa difuzeze spoturi publicitare anti-abandon asa cum exista pentru alcool, droguri etc.

9. Abrogarea Legii Marinescu I. Nici un om care decide (prin mijloace proprii) sa eutanasieze maidanezi nu ar trebui sa raspunda penal. Este absurd sa protejam animale daunatoare. Siguranta si sanatatea noastra este mult mai importanta. Nu exista legi de protectie a gandacilor, sobolanilor, pasarilor bolnave de gripa aviara etc.

 

Voila, daca parcurgeti macar primi 8 pasi (pentru unii numarul 9 este prea controversat) vom avea mult mai putini maidanezi pe strazi. Daca in schimb vreti sa continuati cu minciuna, cu cardasia stat-Cutu-Cutu/FPAM/etc. nu veti rezolva niciodata problema.

2 thoughts on “Ce trebuie facut?

  1. Foarte corecta aceasta abordare. Dana Kara ar trebui sa tina seama de ea pe 9 mai
    cand va merge la comisia parlamentara.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s